Συνταγές

Μους Σολάτας Με Βούτυρο Φυστικιού Αιγίνης

➡️Υλικά:
220 γρ.φρέσκο γάλα, 100 γρ.βούτυρο φυστικιού @thessnut ,500 γρ.κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά, 150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα, 150 γρ.σοκολάτα γάλακτος, 5 γρ.φύλλα ζελατίνη
Για την επικάλυψη:κεράσια, φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
➡️Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει.
Σπάμε τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια σε ένα μπολ και ρίχνουμε και το βούτυρο φυστικιού @thessnut
Όταν το γάλα είναι έτοιμο το ρίχνουμε μέσα στις σοκολάτες και ρίχνουμε και τη ζελατίνη αφού πρώτα την στίψουμε καλά. Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν οι σοκολάτες. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ ενσωματώνουμε τη σαντιγί με το μείγμα σοκολάτας.
Γεμίζουμε με τη μους σοκολάτας μπολ παγωτού και στολίζουμε με κεράσια και φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα. ??
Διατηρείται στο ψυγείο.

Μια συνταγή της σεφ Μαρίνου Νικόλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.