Συνταγές

Μους Σοκολάτας Με Gianduja

➡️Υλικά:
100 γρ.μπισκότα oreo με γέμιση σοκολάτας, 300 γρ.τυρί κρέμα, 200 γρ. giandouia @thessnut
➡️Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
100 γρ.φουντούκια,100 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
➡️Εκτέλεση :
Βάζουμε τα μπισκότα στο πολυμίξερ να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια μοιράζουμε τη σκόνη από τα μπισκότα σε ποτηράκια θα υπολογίσετε περίπου 1 1/2 κουταλιά της σούπας.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με την giandouia @thessnut να γίνουν μια κρέμα. Γεμίζουμε τα ποτηράκια με την κρέμα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.
➡️Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
Σε αντικολλητικό τηγάνι και αφού έχει ζεσταθεί ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και όταν λιώσει συνεχίζουμε τμηματικά την υπόλοιπη ζάχαρη προσέχουμε να μην κάψει η ζάχαρη και πικρίσει ,τώρα ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα με γρήγορες κινήσεις.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κόβουμε σε κομμάτια με αυτά στολίζουμε τη μους σοκολάτας.

Μια συνταγή της σεφ Μαρίνου Νικόλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.