Uncategorized

Χούμους Με Κολοκύθα Και Αμυγδαλοβούτυρο

➡️ Συνταγή:
Υλικά:260 γρ. βρασμένα ρεβίθια ,1 φλ.τσ.βρασμένη κολοκύθα, 2 δοντάκια σκόρδο, 2 κουτ.σούπας αμυγδαλοβούτυρο @thessnut ,2 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουτ.γλ. κύμινο,1/2 κουτ.γλ. καπνιστή πάπρικα, 1/2 κουτ.γλ. κουρκουμά,2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο, 2 κουτ.σούπας χλιαρό νερό, 1 κουτ.σούπας φύλλα δενδρολίβανου, αλάτι,πιπέρι ?
➡️Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια .
Την άλλη μέρα σουρώνουμε το νερό και τα βράζουμε σε καθαρό νερό για 40 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε τα ρεβίθια .?
Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα μέχρι να γίνει το χούμους
κρέμα.
Σερβίρουμε κι από πάνω ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, καπνιστή πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. ?
Συνοδεύουμε με αραβικές ψητές πίτες.

Μια συνταγή της σεφ Μαρίνου Νικόλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.