Συνταγές

Τρουφάκια με αμυγδαλοβούτυρο

➡️Υλικά:
1 φλ.τσ. βρώμη, 2/3 φλ.τσ.ινδοκάρυδο τριμμένο ,1/2 φλ.τσ. αμυγδαλοβούτυρο @thessnut,1/2 φλ.τσ. λιναρόσπορο σπασμένο,1/2 φλ.μέλι , 1/3 φλ.τσ.άγλυκο κακάο,100 γρ.αμύγδαλα ψιλοκομμένα,1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια, ξύσμα από ένα πορτοκάλι,1 πρέζα αλάτι, 1/2 κουτ.γλ.τζίντζερ σκόνη, 1/2 κουτ.γλ.κανέλα σκόνη, 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
Για την επικάλυψη:ινδοκάρυδο τριμμένο

➡️Εκτέλεση:
Βάζουμε τη βρώμη στον πολυκόφτη να γίνει σκόνη.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με τη βρώμη μέσα σε ένα μπολ και πλάθουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά ( επειδή κολλάει το μείγμα τα βρέχουμε με χυμό πορτοκαλιού ή νερό ). Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.
Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που θέλουμε και τις κυλάμε στο ινδοκάρυδο.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε σκεύος με καπάκι για 10 μέρες περίπου.
➡️Αν το μείγμα σας βγει πολύ στεγνό προσθέστε λίγο αμυγδαλοβούτυρο παραπάνω ή μέλι κι αν σας βγει πολύ υγρό προσθέστε λίγη βρώμη.
➡️Για τους vegan:Αντικαταστήστε το μέλι με σιρόπι αγάυης .

Μια συνταγή της σεφ Μαρίνου Νικόλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.