Συνταγές

Babka Mε Γέμιση Βούτυρο Κάσιους Με Σοκολάτα

➡️Υλικά για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια, 190 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική,9 γρ.ξερή μαγιά ή 25 γρ.νωπή μαγιά ,300 γρ.γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου , 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, 6 γρ.αλάτι.
➡️Για τη γέμιση:
cashewbutter με σοκολάτα @thessnut
➡️Για την επικάλυψη:
1 κρόκο αυγού, φιλέ αμυγδάλου
➡️Εκτέλεση :
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέσα στον κάδο του μιξερ και χτυπάμε με τον γάτζο για 20 με 25 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη.
Στη συνέχεια διπλώνουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή 1 βράδυ καλύτερα. ?
Την άλλη ημέρα σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο διαστάσεων 40 × 30 περίπου και πάχους 1,2 εκ. με τον πλάστη και το κόβουμε σε τρία μακρόστενα κομμάτια ίδιου μήκους.
Καλύπτουμε κατά μήκος το κάθε κομμάτι με cashewsbutter σοκολάτα @thessnut και κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες κατά μήκος να δημιουργηθούν τρία κορδόνια. ?
Με τα τρία κορδόνια πλέκουμε μια κοτσίδα και την βάζουμε σε παραλληλόγραμμη φόρμα του κέϊκ αφού την καλύψουμε με λάδοκολλα και την περάσουμε με βούτυρο.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. ?
Στη συνέχεια αλείφουμε την επιφάνεια με ένα πινελάκι με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.

Μια συνταγή της σεφ Μαρίνου Νικόλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.