➡️Συνταγή:
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες,3 γεμάτες κουτ.σούπας λευκό αμυγδαλοβούτυρο @thessnut,1ξερό κρεμμύδι, 1 μεγάλο σκόρδο ,3 κουτ.σούπας ξίδι λευκό μπαλσαμικό, 2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, 2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κουτ.σούπας κουκουνάρι, 1/2 κουτ.γλ.πάπρικα γλυκιά, αλάτι
➡️Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε και τις κόβουμε κατά μήκος (στη μέση )τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Στο ίδιο ταψί βάζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο χωρίς τη φλούδα και το σκόρδο κομμένο στη μέση με τη φλούδα.Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά και αδειάζουμε τις μελιτζάνες, το σκόρδο και το κρεμμύδι από τη φλούδα τους.Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το αμυγδαλοβούτυρο @thessnut ,την πιπεριά,το μαϊντανό, το κουκουνάρι, την πάπρικα, το ξίδι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν είναι δροσερή. ?
➡️Tips:Αντίστοιχα μπορούμε να καπνίσουμε τη μελιτζάνα σε σχάρα με κάρβουνα ή ψήνουμε σε γκάζι με φλόγιστρο για να δώσει καπνισμένη γεύση.
Μια συνταγή της σεφ Μαρίνου Νικόλ