Συνταγές

Κρύα Βελουτέ Με Κολοκυθάκια Και Βούτυρο Κάσιους

➡️Υλικά:500 γρ.κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες, 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες,2 -3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 μεσαία πατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες, 100 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες, 100 γρ. βούτυρο κάσιους @thessnut ,100 γρ. γάλα αμυγδάλου, 50 γρ.ζάχαρη καστανή, ελαιόλαδο, άνηθο, μοσχοκάρυδο τριμμένο , 1 δάφνη, ζωμό λαχανικών ή νερό, αλάτι πιπέρι
➡️Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και την πατάτα. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε λίγο αλάτι για να βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε τέλος προσθέτουμε και την καστανή ζάχαρη.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε ζωμό λαχανικών ή νερό να υπερκάλυψει τα λαχανικά κατά δύο δάχτυλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν χωρίς να τα αφήσουμε να στεγνώσουν τελείως.
Όταν βράσουν τα περνάμε από το μπλέντερ να γίνουν πολτός.
Προσθέτουμε το βούτυρο κάσιους @thessnut και χτυπάμε ξανά. Τέλος ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και αλέθουμε άλλη μια φορά .Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα ρίχνουμε λίγο γάλα αμυγδάλου.
Περνάμε τη βελουτέ από σουρωτήρι με ψηλή σίτα (σινουά) και στη συνέχεια σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, κάσιους ψιλοκομμένα και περασμένα λίγο από το τηγάνι και λάδι μαϊντανού.

Μια συνταγή της σεφ Μαρίνου Νικόλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.