Θα χρειαστείτε:
?️120γρ (1 φλιτζ) νιφάδες βρώμης
?️150γρ (1 φλιτζ) κάσιους
?️10 βασιλικούς χουρμάδες (ή 1 φλιτζ/200γρ)
?️1/3 φλιτζ βούτυρο κάσιους
?️1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
?️Λίγο νερό
Εκτέλεση:
?️ Στο μπλέντερ βάζετε τα κάσιους και με παλμικές κινήσεις τα αλέθετε ώσπου να τα πάρουν την υφή που θέλετε (είτε εντελώς τριμμένα ή με κάποια μικρά κομμάτια). Αν οι μπάρες καταναλωθούν από ενήλικες ή παιδιά άνω των 4 ετών μπορούμε να αφήσουμε και ολόκληρα.
?️ Βάζετε τα κάσιους σε ενα μπολ και στο ίδιο μπλέντερ αλέθετε τους χουρμάδες, προσθέτοντας αν χρειαστεί και λίγο νερό, για να τους βοηθήσετε να έρθουν σε μια υφή πάστας.
?️ Βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μπολ με τα κάσιους και ανακατέυετε καλά με το χέρι.
?️ Στρώστε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, στην οποία έχετε απλώσει λαδόκολλα και βάλτε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
?️ Βγάλτε από την κατάψυξη και κόψτε σε μπάρες το μέγεθος που θέλετε.
Φυλάσσονται στο ψυγείο.
Συνταγή της διατροφολόγου Βίκυς Αθανασιάδη.