➡️Υλικά:
500 γρ.κίτρινη κολοκύθα το καθαρό μέρος και κομμένο σε μεγάλους κύβους , 1 πατάτα κομμένη στα τέσσερα, 250 γρ.μανιτάρια λευκά χοντροκομμένα,
2 πράσα μόνο το λευκό μέρος κομμένο σε χοντρές ροδέλες, 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο, 1/2 κουταλάκι κάρυ σκόνη,1/2 κουτ. μοσχοκάρυδο σκόνη,1/2 κουτ.γλ.καπνιστή πάπρικα, φυσικό χυμό πορτοκαλιού,1 φλ.του καφέ ελαιόλαδο,φουντουκοβούτυρο @thessnut ,αλάτι, πιπέρι
➡️Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα που έχουμε πρώτα ζεστάνει ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά.
Μετά από λίγο προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο ,το κάρυ,την καπνιστή πάπρικα,αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνουμε να σοταριστούν για άλλα 2 -3 λεπτά. ?
Προσθέτουμε φυσικό χυμό πορτοκαλιού τόσο ώστε να καλύψει τα λαχανικά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να
μαλακώσουν τα υλικά. ?
Όταν είναι έτοιμο μεταφέρουμε στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει η σούπα μια βελούδινη υφή. Αν είναι πολύ πηχτή αραιώνετε με λίγο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε 1 ή 2 κουταλιές φουντουκοβούτυρο @thessnut αν χρειαστεί αλάτι και πιπέρι και μπλεντάρουμε ξανά για να ενωθούν τα υλικά. ?
Αν θέλουμε περνάμε από σινουά (ψιλό σουρωτήρι) και σερβίρουμε με κρουτόν και καπνιστή πάπρικα. ?
Μια συνταγή της σεφ Μαρίνου Νικόλ