➡️Υλικά:1 φύλλο σφολιάτας, 125 γρ.βούτυρο αγελαδινό, 300 γρ.αμυγδαλοβούτυρο με σοκολάτα @thessnut ,100 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική, 1 αβγό, 125 γρ.πούδρα αμυγδάλου, 20 γρ.αλεύρι γ.ο.χ ,κανέλα ,1 πρέζα αλάτι ,
4 αχλάδια, βούτυρο για την ταρτιέρα
➡️Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε από την προηγούμενη ημέρα στη συντήρηση το φύλλο σφολιάτας.
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί το αμυγδαλοβούτυρο με κακάο @thessnut
μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό, την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια ταρτιέρα 24 εκ.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη σφολιάτα και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.Ρίχνουμε το μείγμα της τάρτας και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
Τη ζύμη που περισσεύει την κόβουμε με ένα μαχαίρι.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια τα κόβουμε στη μέση βγάζουμε τα κουκούτσια τα τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια της τάρτας με την κομμένη μεριά προς τα κάτω. Ψήνουμε την τάρτα για 45- 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Μια συνταγή της σεφ Μαρίνου Νικόλ