Πέστο με Αμυγδαλοβούτυρο, πιπεριά Φλωρίνης και λιαστές ντομάτες!
Ένα εύκολο #pesto που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα ζυμαρικά σας για ένα ελαφρύ γεύμα, στα σαντσουιτσάκια σας για την παραλία αλλά και ως #spread σε κρακεράκια αλμυρά για το κρασάκι σας το βράδυ !
Υλικά:
πιπεριές Φλωρίνης ψητές και καθαρισμένες από τα σπόρια και τη φλούδα, 100 γρ.αμυγδαλοβούτυρο , 100 γρ.λιαστές ντομάτες, 2 κουτ.σούπας ξίδι λευκό μπαλσαμικό (οχι κρέμα), 2 σκελίδες σκόρδο,100 γρ.τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια,4 κουτ.σούπαςελαιόλαδο,1 κούπα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό μόνο τα φυλλαράκια ,αλάτι και λίγο πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο νερό τις λιαστές ντομάτες για 20 λεπτά περίπου έτσι ώστε να μαλακώσουν.Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης,τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, το αμυγδαλοβούτυρο , το τυρί κρέμα, το σκόρδο ,το μπαλσαμικό ξίδι, αλάτι ,πιπέρι και αλέθουμε πολύ καλά να αποκτήσει το μείγμα βελούδινη υφή. Όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε γυάλινα βαζάκια και καλύπτουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα.
Καλή επιτυχία…
Η συνταγή είναι τηw σέφ Μαρίνου Νικόλ.